Agata
Manosa

Kulinarnie: Jogurtowe lody z malinami i borówkami.

2013-08-31 - Agata Herbut

Cała nasza trójka uwielbia lody, co jest dla mnie powodem do radości bo już nie jestem sama ze swoją miłością. Ostatnio przerzuciliśmy się zdecydowanie na mrożone jogurty z dodatkami, które są zdrowsze i naprawdę przepyszne. Dzisiaj rano okazało się, że mamy w lodówce wszystkie składniki potrzebne do zrobienia jogurtowej pyszności – wersja z malinami, borówkami i brązowym cukrem jest absolutnie przepyszna.









Składniki:


opakowanie malin (500 gr)


dwa pudełeczka borówek amerykańskich


cztery łyżki brązowego cukru


opakowanie jogurtu naturalnego (duże)


200 ml śmietanki




Umyte owoce wsypujemy do miski, dodajemy cukier, jogurt, śmietankę i dokładnie miksujemy na jednolitą masę. U nas część została przełożona do odowych pojemniczków, część w misce powędrowała do zamrażarki. Po kilku godzinach lody są gotowe do jedzenia i smakują świetnie, wykonanie jest bezproblemowe i proste więc póki jeszcze są świeże owoce dziewczyny spróbujcie koniecznie zrobić swoją wersję!